Door ImmoWiseImmowise

huissleutels-immowise-aankoopmakelaar

Echtpaar Van Dijk keek ernaar uit om van hun pensioen te genieten buiten de randstad. Ze wilden een huis met extra slaapkamers voor als de kinderen en kleinkinderen komen, een ruime woonkamer en een mooie tuin.

Op Funda hadden ze dè woning gevonden en het huis vervolgens één keer bezichtigd zonder aankoopmakelaar. Het is een eind rijden en dus hadden ze het huis goed in zich opgenomen. De vraagprijs was € 240.000,- en volgens Funda stond de woning 3 maanden te koop. Het echtpaar deed een bod van € 230.000,-, wat vrijwel direct werd geaccepteerd. Iedereen tevreden zou je denken!

Toen het echtpaar voor de tweede keer ging kijken met hun rolmaat, leek het toch allemaal kleiner dan in eerste instantie gedacht. Na het opmeten werden hun vermoedens bevestigd, de net aangeschafte bank zou er niet inpassen. Verbaasd keken ze in de brochure, waar niet de juiste afmetingen vermeld stonden. Ook kwamen ze erachter dat de betonnen vloer op het nippertje was goedgekeurd, maar lang zou hij niet meer mee gaan en zou binnen 5 jaar geheel moeten worden vervangen. Vervolgens vertelde de verkopende partij dat de woning niet 3 maanden (zoals aangegeven op Funda) maar 7 jaar te koop had gestaan! Met pijn in hun buik reden ze weer terug naar huis...waar waren ze aan begonnen!

Meneer en mevrouw Van Dijk hebben een nare smaak overgehouden aan de aankoop van hun “droomhuis”. Ze zouden de aankoop graag ongedaan maken na al deze misleidende informatie, maar helaas is dit geen optie. Een advocaat heeft niets voor ze kunnen betekenen, nu gaan ze met een naar gevoel over naar hun nieuwe huis.

Een dure grap, die met een goede aankoopmakelaar voorkomen had kunnen worden. Veel mensen denken geen aankoopmakelaar nodig te hebben, aankopen kunnen ze zelf ook wel. 
Maar een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf ruimschoots weer terug en kan veel geld en zorgen besparen. Een aankoopmakelaar neemt de waarde van het huis als uitgangspunt voor de onderhandeling en niet de vraagprijs. De verkopende partij bepaald de vraagprijs immers zelf en deze hangt vaak af van de hoogte van de hypotheek die ze op het huis hebben afgesloten.

Waar kan een aankoopmakelaar je allemaal bij bijstaan?

 • Makelaars weten vaak via connecties van woning af die in de nabije toekomst in de verkoop komen of in de stille verkoop staan, vooral handig in gewilde wijken;
 • Geschikte woningen selecteren en je begeleiden tijdens de bezichtiging;
 • Met een aankoopmakelaar word je serieuzer genomen door de verkopende partij; 
 • Je informeren over de woonomgeving, bestemmingsplannen, erfpacht, parkeerbeleid;
 • De bouwkundige staat van het huis controleren;
 • De waarde van de woning bepalen;
 • De stukken bekijken van de verkopende partij (bewijs van eigendom, stukken VvE)
 • Prijs onderhandelingen uitvoeren;
 • Je bijstaan tijdens de ondertekening van de koopakte;
 • De termijn bewaken voor de financiering, ontbindende voorwaarde en ondertekening; 
 • Zorgen dat je eerder over de sleutel kan beschikken indien het huis onbewoond is;
 • Begeleiding van de taxateur en de notaris
 • Controleren van de stukken (akte van levering)
 • Eindinspectie. 

ImmoWise begeleidt je graag bij het vinden van de beste aankoopmakelaar in een specifieke regio. Deze aankoopmakelaar heeft veel kennis en ervaring, kent de soort bouw en de buurt als geen ander en zal je behoeden voor fouten tijdens het aankoopproces. Een aankoopmakelaar is er voor jou en zal altijd proberen de beste prijs voor jou uit te onderhandelen.

Interesse in het vinden van een top aankoopmakelaar? Maak dan hier een verzoek aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kies verstandig en vind de best presterende aankoopmakelaar via ImmoWise